класификација Браке боостера и разлика између вакуумског асистента, хидрауличког асистента, пнеуматског појачавача

- May 22, 2018-

( 1 ) Вакуумски појачавач

Може се грубо подијелити на вакуумску помоћ са директним дејством и хидрауличну вакуумску помоћ. Будући да директно дејство вакуумског повећања директно помаже сили за педалирање, а осећај рада кочнице је добар, он се широко користи у аутомобилима и малим теретним возилима. Међутим, пошто се сила која се налази на прстима директно користи као помоћник, ограничена је простором за инсталацију. Хидраулични вакуумски помоћ је користити главни цилиндар за генерисање хидрауличног притиска за помоћ, тако да се може инсталирати било гдје између главног цилиндра и цилиндра на точковима, али је осећај операције кочења углавном лошији од вакуумског повећања директног дејства.

Извор напајања уређаја за напајање користи негативни притисак кола уља мотора (мотор бензинских мотора) или негативног притиска вакуумске пумпе (углавном дизел мотора).

Контролни вентил између извора напајања и извора негативног притиска мора бити опремљен повратним вентилом. Контролни вентил може одржавати висок вакуум, а смањити негативну промјену притиска у појачавачу. Поред тога, у возилима бензинских мотора, како би се спријечило да бензински ток уђе у подизач, обично је постављен контролни вентил између кола уља мотора и убрзача. Да би се спречило да бензин у цреву пређе у уређај за повишење притиска, контролни вентил се поставља на највишу тачку цријева или је постављен у близини највише тачке са дијелом мотора.

( 2 ) Хидраулична помоћ

Кочнице за опћа возила класификују се у хидрауличне кочнице и пнеуматске кочнице према преносном медијуму. И хидраулични механизам за подизање и пнеуматски механизам за подизање могу се користити као помоћни механизам хидрауличке кочнице. Хидраулична помоћна кочница под притиском хидрауличног уља врши хидрауличну пумпу преко хидрауличног појачавача, а хидраулична течност пролази кроз главни цилиндар како би сваки цилиндар цилиндра функционисао.

Кочница пуног притиска користи ваздух који генерише компресор као преносни медијум, а кочница пуног круга је уређај који ову идеју примењује на хидрауличну кочницу. То значи да се хидрауличко уље под притиском хидрауличне пумпе привремено складишти у резервоару за уље, а хидраулички притисак који одговара напору педала се преносе на цилиндре точкова контролом управљачког вентила током кочења. Сада су потпуно ретке кочнице.

( 3 ) Притисак

Механизам за помоћ пнеуматском притиску је механизам који користи компримовани ваздух као извор напајања да генерише помоћну силу у хидрауличној кочници која користи хидраулично уље као преносни медијум. Тзв. Подизач ваздушне кочнице, када је педала кочнице притиснута, излаз кочионе течности из главног цилиндра прелази у склоп хидрауличког ваздушног асистента, а док притисне хидраулични клип, контролни клип се гура да испоручује компримовани ваздух који се чува у цилиндар у љуску. Тело чини рад клипне снаге. Ово повећава притисак уља који се испоручује на цилиндри на точковима и даје снажан повећавајући ефекат.