Како дијагностицирати абнормалност квачила?

- Nov 17, 2017-

Ненормално стање Једно: тијело тресе приликом покретања

Неки власници ће се суочити са овом ситуацијом, када ауто почне, цело тело дрхти.

У овом тренутку морате да урадите да пустите мотор у ниском брзином, полако почните да висите на ниском блока, у овом тренутку ако аутомобил има непрекидан удар квачила трепери.

Квачило се дрхти, разлог може бити висина раздвајања ручице недосљедна, или расподела еластичности еластичног опруга неравномјерна или појединачно прекидање, закивање фрикционог комада је отпуштено, такође може и главни, са покретног диска искривити изобличење или од динамичког диск чвориште озбиљно носи.

Ненормално стање Два: почетна снага је недовољна или убрзава

Понекад, када аутомобил започне или носи тежак терет узбрдо, неће бити довољно снаге. Чак и код убрзања, димна плоча са фрикционом плочом, мирис кокса и чак спаљивање фрикционог филма.

У овом тренутку метода дијагнозе је започети возило, затегнути паркирну кочницу, објесити се на малу брзину, тако да се нормално покретање возила, ако се тијело не помери, мотор не одуговлачи, а онда клип квачила. Постоји и метода, немојте покренути возило, држати нижи блок, затегнути паркирну кочницу, а да не притиснете педалу квачила у случају тресања мотора ручком, као што је тресење, што указује на скидање квачила.

Ненормално стање ИИИ: квачило Одвајање није комплетно

Ова ситуација је углавном за покретање возила, виси малу брзину, ослобађање ручне кочнице, не отпустите квачило када је возило у покрету или пламеници; када се мотор креће у празном ходу, корак на педалу квачила, окачите зупчаницу да бисте се осећали отежано и пратите звуком преноса мењача.

Како ово треба дијагностиковати? Врло једноставно, у колима није започео када су двојица заједно судили, једна особа ће бити мјењач 1 блок, корак на педалу квачила, друга особа са дршком за покретање мотора, ако тресење или возило има Тренд унапред померања, доказати да раздвајање квачила није потпуна.

Ненормална ситуација четири: када је квачило другачији прстен

Ово је врло једноставна ситуација, да се подигнемо на квачило када је бука погрешна.

У овом тренутку, мењач ће бити стављен у празан положај, тако да се рад мотора у празном ходу, гњечити или олабавити педалом квачила, аутомобил се не креће под околностима буке је очигледнији, то је проблем квачила.