Да ли је погрешно прво кочити на квачило?

- Nov 17, 2017-

Новинари само на путу, увек ће бити различитих проблема, као што је кочење када квачило и гас који први корак превазилазе не морају додати датотеке и тако даље, у ствари, многи стари возачи имају такво питање, само јер много година рада за развијање навике такође није ишло на промјене. Тачно како је операција најактуелнија, данас ћемо представити 8 врста оштећења аутомобила и опасних пракси, морамо то касније избјећи.

Прва грешка: први корак на квачилу, а затим кочница

За ауто са ручним блоком, неки људи мисле да кочница треба да буде одсечена пре снаге, кочнице ће бити ефикасније, ово је озбиљна грешка. Због квачила, брзина мотора се брзо смањује на брзину рада у празном ходу, а укупни вакуум трахеја је смањен, помоћна сила вакуумског појачавача је знатно смањена, кочна растојање је дуже. Правилан рад, прво треба да одустане од кочења, када се брзина смањи до затварања како би се зауставила спојница, како би се осигурала безбедност.

Друга грешка: пуно оптерећење

Оптерећење не може прелазити номинално оптерећење током периода уласка у број возила. Нови аутомобил треба да буде мањи од назначеног оптерећења или броја терета, а не преоптерећења, јер преоптерећење ће погоршати мотор, пренос, систем преноса, систем суспензије и остале компоненте терета, отежавајући хабање, оштећења возила. Потпуно оптерећење ће повећати тежину аутомобила, шок и суспензија не могу играти максималну улогу, истовремено, због повећања квалитета, инерција се повећава, а растојање кочења је такође дуже.

Грешка три: Брзина периода уласка, то што је спорије боље

Период покретања треба да буде у одређеном временском периоду до делова фрикције координационог јаза који се бруше у разумном распону, како би се постигло боље подмазивање. Ако је брзина мотора у току рада сувише ниска, онда је шипка за повезивање радилице који носи ударац веће, велике брзине зида цилиндра лако повући повреду, што доводи до превременог хабања, тако да се вријеме укључења треба односити на брзину мотора пре од брзине, брзина бензинских мотора између 2000 до 3000 обртаја у минути, дизел мотор између 1000 до 2000 обртаја у минути.

Грешка четири: Додатна преузимања датотеке

Мотористи генерално верују да је брзина брзине бржа, тако да је у преласку пут до блока. У ствари, напредак возила се мора ослањати на мотор да игра обртни моменат, велики обртни моменат, одзив гаса је спор, убрзање се успорава, тако да правилно убрзање треба успорити блок, аутоматско блокирање само до краја гас, пријенос ће се смањити блок за довољно обртног момента.