Структура и принцип вакуума

- May 26, 2018-

Вакуумски појачивач је важна компонента кочионог система. Перформансе вакуумског појачала и оштећења компоненти директно утичу на безбедност возила. Због тога, перформансе и грешке вакуумског појачивача треба да се открију благовремено, а вакуумски појачивач за инспекцију или замену треба разумно прилагодити. Да би се олакшале методе инспекције и подешавања, неопходно је разумети структуру и принцип вакуумског појачавача.

Структура вакуумске буке и принцип :

Углавном клип, мембрана, повратна опруга, потисна шипка и џојстик, контролни вентил, ваздушни вентил и клип (вакуумски вентил) и друге компоненте, његов тип је један мембрански вакуумски тип суспензије. Вакуумски подизач се инсталира између потисне шипке педале кочнице и главног цилиндра. Његова улога је пружање помоћи за кочење возила. Када се не кочи, дијафрагма у подизачу се суспендује у вакууму и уравнотежена је вакуумом А и Б комора и повратном опругом. Када возач ступи на педалу кочнице, ручица педале кочнице гура клип лево,

Истовремено, ваздушни вентил се помера лево испод силе притиска, тако да су канали дијафрагме А и Б затворени и отворени вентил. У овом тренутку, лева страна дијафрагме А је још увек вакуум, Б дијафрагма на десној страни атмосфере, разлика у притиску између две стране дијафрагме, присиљавање клапне дијафрагме лијево и кроз потисну шипку да се повећава сила на клипу главног цилиндра кочнице, ово помаже возачу. Када се кочница пусти, сила педале кочнице нестаје, повратна опруга гура дијафрагму уназад у равнотежу и џојстик помера надесно. У овом тренутку ваздушни вентил се затвара, отвара се вакуум вентил, а канали комора А и Б комуницирају једни са другима. Са истим степеном вакуума.