шта је вакуумски појачивач

- Sep 01, 2018-

( 1 ) Вакуумски појачавач

Може се грубо подијелити на вакуумску помоћ са директним дејством и хидрауличну вакуумску помоћ. Будући да директно дејство вакуумског повећања директно помаже сили за педалирање, а осећај рада кочнице је добар, он се широко користи у аутомобилима и малим теретним возилима. Међутим, пошто се сила која се налази на прстима директно користи као помоћник, ограничена је простором за инсталацију. Хидраулични вакуумски помоћ је користити главни цилиндар за генерисање хидрауличног притиска за помоћ, тако да се може инсталирати било гдје између главног цилиндра и цилиндра на точковима, али је осећај операције кочења углавном лошији од вакуумског повећања директног дејства.

Извор напајања уређаја за напајање користи негативни притисак кола уља мотора (мотор бензинских мотора) или негативног притиска вакуумске пумпе (углавном дизел мотора).

Контролни вентил између извора напајања и извора негативног притиска мора бити опремљен повратним вентилом. Контролни вентил може одржавати висок вакуум, а смањити негативну промјену притиска у појачавачу. Поред тога, у возилима бензинских мотора, како би се спријечило да бензински ток уђе у подизач, обично је постављен контролни вентил између кола уља мотора и убрзача. Да би се спречило да бензин у цреву пређе у уређај за повишење притиска, контролни вентил се поставља на највишу тачку цријева или је постављен у близини највише тачке са дијелом мотора.