Принцип рада кочионог вакуума

- Nov 17, 2017-

Бензински мотор у усисном колектору може да произведе већи вакуумски притисак, док дизел мотори и мотор за директно убризгавање бензина морају инсталирати вакуум пумпу како би обезбедили извор вакума да задовољи захтеве вакуумског кочионог система.

Вакуумски кочиони систем

Кочиони систем путничких аутомобила и лаких комерцијалних возила углавном користи хидраулички као преносни медиј, и треба да помогне возачу да кочи у поређењу са пнеуматским кочионим системом који може да обезбеди извор енергије. Вакуумски систем за кочење, познат и као вакуумски серво кочиони систем, серво кочиони систем на основу хидрауличког кочења људи, додаје скуп друге енергије како би се обезбедио уређај за подизање снаге кочења, тако да се могу користити људска снага и снага, коришћење динамике човека и мотора као кочионог система за кочење. Под нормалним околностима, радни притисак извода углавном генерише серво систем снаге, тако да серво систем снаге и даље може произвести одређени степен силе кочења од стране хидрауличног система који је вођен радном снагом.

Као што је приказано на слици 1, дијаграм серво кочионог система са директним дјеловањем (са директним дјеловањем) на аутомобилу користи леви цилиндар кочног уља предњег точка и цилиндар десног задњег кочног уља за хидраулички круг, десни цилиндар кочног уља предњег точка и леви цилиндар кочног уља задњег точка за још један распоред хидрауличког кола, односно дијагонални распоред хидрауличког кочионог система двоструке петље. Вакуумски појачивач коморе за вакумску помоћну комору и контролни вентил комбинују се за стварање потиска на раду, као и сила педала која делује директно на клипњаче главног цилиндра кочнице.