Нањинг Буилдинг Асиа-Пацифиц Интеллигент Боостер Продуцтион Басе

- Nov 17, 2017-

Новине (репортер Ванг Иали) су недавно произвели прву интелигентну производјачку базу Ибоостер у Нањингу у Босцху Азијско-пацифичком региону. Укупан износ инвестиције износио је 770 милиона јуана (100 милиона евра), који покривају површину од око 22.000 квадратних метара и планирају да буду пуштени у рад у 2019. години. У складу са релевантним планирањем, пројекат планира изградњу двије производње линије, почетни капацитет пројекта од 400.000 комада, до 2024. године достићи ће 3 милиона комада.

Босцх производи Ибоостер су уведени на тржиште у 2013. години и на почетку испоручени електричним возилима, према ријечима лидера групе. Последњих година, са брзим развојем нових енергетских возила и аутоматском вожњом, производ би требао бити у општем тренду и потражња се постепено повећава. Босцх је лансирао свој производ друге генерације у 2015. години, који се може примијенити на сва погонска рјешења, са главним корисницима, укључујући Волксваген, Генерал Моторс и Тесла, са укупном пошиљком од 1.7018 милијарди комада.

Подразумева се да је Ибоостер нови тип кочионог решења за кочење. Он користи сензоре за детекцију јачине и брзине кочница возача, а затим пролази обраду сигнала на мотор у пумпи кочнице, покреће пумпу за кочење под електромеханичким механизмом за појачавање, чиме се остварује електрични управљачки покрет.

Највећа предност производа је да не зависи од извора вакуума. У Кини се тржиште хибридних и чистих електричних возила брзо развија, али савремени мотор са унутрашњим сагоревањем и електрично возило не могу обезбедити довољно вакуума за традиционални вакуумски кочиони уређај, али се може решити једино ако носи вакуумску пумпу, ефекат кочења пролазан. А решење Ибоостер не зависи од вакуумског извора, може бити циљано да реши овај проблем.